Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Ανακοίνωση Ενημέρωση - Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Συνάδελφοι, σες

Όπως σας είχαμε επισημάνει με την από 18.11.2016 ανακοίνωσή μας, το νέο Δ.Σ. της ΠΕΥΓΔΔ θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί σας, ώστε να σας καταστήσουμε ενεργούς σε κάθε προσπάθειά μας.

Με την εν λόγω ανακοίνωση θέλουμε να σας κάνουμε γνωστές όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές μας.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ

Με την από 48/13.12.2016 ανακοίνωσή μας, σας είχαμε ενημερώσει για την προαιρετική πλέον ασφάλιση στο Ταμείο Νομικών. Ήδη, από πληροφορίες που λάβαμε από το Τμήμα Μισθοδοσίας του Υπουργείου μας, κανένας συνάδελφος δεν έκανε αίτηση να παραμείνει στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν.

Μετά την συνάντηση που είχαμε με την Διευθύντρια του Ταμείου Νομικών, στην οποία και θέσαμε τους προβληματισμούς μας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016  και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια για να πάρουν δεύτερη κύρια σύνταξη, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

α) Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, δεν συμφέρει πλέον κάποιον να  πληρώσει προκειμένου να εξαγοράσει πέντε ή έξι χρόνια, προκειμένου να λάβει δεύτερη κύρια σύνταξη (αυτό αφορά όσους βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης από το δημόσιο).

β) Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, δεν γνωρίζουν αν θα λάβει δεύτερη κύρια σύνταξη και κάποιος που έχει συμπληρώσει τα 20 ή 16 χρόνια ασφάλισης στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν. και ήδη Ε.Φ.Κ.Α., αφού απαιτείται να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του για να πάρει κύρια δεύτερη σύνταξη (40 έτη εργασίας και 67ο έτος ηλικίας).

 

Το πιθανότερο και πιο σίγουρο είναι ότι, όλοι θα λάβουν προσαύξηση της πρώτης ανταποδοτικής σύνταξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 36 του ν. 4387/2016.

            Μας είπε ακόμη ότι θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος εντός των ημερών, που θα λύνει κάποια προβλήματα.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Στο Υπουργείο έχει συσταθεί Επιτροπή για την τροποποίηση του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Περιμένουμε από όλους τους συναδέλφους τις προτάσεις τους, προκειμένου αφού τις επεξεργαστούμε, να τις θέσουμε υπόψη της Επιτροπής (Στην Επιτροπή, θα συμμετέχουμε με εκπρόσωπό μας, ως Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ.).

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει έλθει σε επαφή με το “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο” και έχει συμφωνήσει ότι, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν και θέλουν, μπορούν να μεταφέρουν τη μισθοδοσία τους στον εν λόγω Οργανισμό, εξασφαλίζοντας προνομιακούς όρους (αυξημένο επιτόκιο και bonus 100 ευρώ), ακόμη και τις προϋποθέσεις χορήγησης δανείου με ευνοϊκούς όρους.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER

Μετά από επαφή με το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, για την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας στα μέλη της Ένωσής μας με ευνοϊκότερους όρους, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια έκπτωση περίπου 20% από τον ιδιωτικό τιμοκατάλογο. Περαιτέρω ακριβής ενημέρωση και τιμοκατάλογος για τις παροχές θα σας κοινοποιηθεί, αφού υπογραφεί η σύμβαση.

Για να υπογραφεί η σύμβαση απαιτείται να αποσταλεί, ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ (στην έννοια των μελών του Συλλόγου περιλαμβάνονται σύζυγοι, τέκνα ηλικίας άνω των 14 ετών και γονείς).

Η κατάσταση πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

ΟΝΟΜΑ:

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ:

Α.Δ.Τ.:

(Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην κατάσταση να μας ενημερώσει).

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Το Δ.Σ. ανέθεσε σε εταιρεία την δημιουργία ιστοσελίδας, με σκοπό την πληρέστερη και ταχύτερη ενημέρωσή σας. Μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας, όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν άμεση ενημέρωση, επίσης θα  μπορούν να στέλνουν τις απόψεις τους, τις απορίες τους καθώς και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

                                     Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γενική Γραμματέας

Φώτιος Πέρρος                                                                            Θεοδώρα Γιαννοπούλου

No Comments

Post A Comment

1 × two =